Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

Обява за откриване на процедура за набиране на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд гр. Добрич.

Общински съвет с. Крушари открива процедура набиране на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд гр. Добрич.
Обява за откриване на процедура за набиране на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд гр. Добрич., снимка 1

О Б Я В А

Общинският съвет с.Крушари открива процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд Добрич. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, на възраст от 21 до 68 години и да имат настоящ адрес в Община Крушари, да имат завършено най-малко средно образование; да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията; да не страдат от психически заболявания.

Не се допуска те да са съдебни заседатели в друг съд, общински съветници, участници в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели.

Не могат да работят в съд, прокуратура, следствени органи, Минис-терството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район.

Кандидатите за съдебни заседатели трябва да подадат документи в Общински съвет с. Крушари в срок до 3 юли 2018 г.

Пакетът за кандидатстване включва подробна автобиография, под¬писана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено образование; медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване; данни за контакт на две лица, към които Общински съвет Крушари да се обръща за препоръки; мотивационно писмо; писмено съгласие; декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 от ЗСВ; документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна ар¬мия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.

Сформирана е временната комисия, която да проведе изслушване на кандидатите и да обяви резултати в 7-дневен срок преди гласуването за кандидатите за съдебни заседатели.

От сайта на общината може да се изтеглят образци на заявление за кандидатстване; декларация за липса на обстоятелства по чл.67, ал.З от ЗСВ и писмено съгласие, необходими на кандидатите за заседатели.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай