Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

„Да изчистим България заедно” с първо есенно издание на 16 септември

През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.
„Да изчистим България заедно” с първо есенно издание на 16 септември, снимка 1

През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци. 

Като част от глобалното гражданско движение „Let’s Do It World”, първото есенно издание на „Да изчистим България заедно” е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването. Той ще се проведе през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал. 

От старта си досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони. 

През предстоящия летен сезон bTV Media Group и партньорите по проекта ще насочат усилията си към повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда и подобряване на информираността на хората от всички възрастови групи по отношение на добрите практики и примери, свързани с намаляване на отпадъците. 

Информация за „Да изчистим България” 

От старта си в национален мащаб през 2012 г. до днес, „Да изчистим България” се утвърди като най-големия доброволчески и обществен  проект, предприеман досега у нас. Инициативата е част от глобалното гражданско движение Let’s Do It World, което започва през 2008 г. в Естония. 

В подкрепа на световната инициатива всяка година bTV Media Group успява да обедини водещи компании, граждански организации и институции от цялата страна да приемат кампанията като своя лична кауза. Създадена е и национална партньорска мрежа за организация на акцията, в която ежегодно се включват над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 264 общини, президентската институция и няколко министерства. 

По традиция участниците в инициативата "Да изчистим България заедно" са сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света. Всяка година инициативата печели редица престижни отличия, а през 2017 г. е номинирана и за авторитетните Европейски бизнес награди за околна среда на Европейската комисия.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай