Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

Съвместните усилия на община Крушари и Регионалния исторически музей в гр.Добрич са на път да бъдат увенчани с невероятен успех

Съвместните усилия на община Крушари и Регионалния исторически музей в гр.Добрич са на път да бъдат увенчани с невероятен успех, снимка 1

Съвместните усилия на община Крушари и Регионалния исторически музей в гр.Добрич са на път да бъдат увенчани с невероятен успех.

Втора поредна година продължават археологическите разкопки край село Абрит, където е локализиран късно античния град Залдапа.

На 4 септември от 11 часа е насрочено отварянето на крипта, в която се предполага, че са положени тленните останки на ранно християнски светец или мъченик. Криптата е открита в презвитереума на Епископската базилика, по чието разкриване за работи активно през последните няколко месеца.

Откритието е уникално по своята същност и чрез него се възлагат големи надежди за привличане на допълнително финансиране, тъй като теренът, който подлежи на проучване е огромен и е необходим сериозен финансов ресурс.

Днес, 3- ти  септември беше разкопан входа към криптата. Събитието в снимки можете да видите тук…..

Прикачени файлове

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай