Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ относно проведена финална пресконференция по проект „ Оборудване за спасяване на нашия живот”- ESOL по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013.
СЪОБЩЕНИЕ, снимка 1

СЪОБЩЕНИЕ

        Днес, 11.12.2013г. в сградата на Община Генерал Тошево се проведе финална пресконференция по проект „ Оборудване за спасяване на нашия живот”- ESOL по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013. На конференцията присъстваха представители на партнъорите по проекта- Окръжен съвет – Констанца, Окръжна болница за спешна помощ „Св. Апостол Андрей” - Констанца, Окръжен инспекторат за извънредни ситуации „Добруджа”, Община Генерал Тошево и Община Крушари, както и представители на органите на реда от двете български общини и представители на общността. На конференцията бяха представени целите на проекта, осъществените в рамките на проекта дейности и предстоящите заключителни дейности. В рамките на проект ESOL са закупени специализирани техники за спасяване на човешки живот. За водещия партнъор бе закупен оборудван с медицински техника хеликоптер, за община Крушари многофункционален багер и за община Генерал Тошево снегоход. Симулация, която практически показа как партнъорите по проекта ще се справят при извънредни и спешни ситуации в граничния регион бе проевдена на 19.11.2013 в Негру вода Р Румъния.
        В рамките на проекта предстои да бъде подписан от партнъорите  протокол за създаване на Комитет за трансгранично сътрудничество при спешни ситуации в средата на декември на финалната конференция, която ще се състои в Р Румъния. Проектът "Оборудване за спасяване на нашия живот" се и има за цел подобряване на социалното сближаване чрез съгласувани начини на действие за спасяване на човешкия живот.

Снимка от проведената конференция можете да видите тук.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай