Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

Община Крушари със най-качествен доклад по вътрешен одит

Консолидиран годишен доклад за вътрешния контрол в публичния сектор в Република България за 2007г. /Приет с РМС №480 от 24 юли 2008г./

ЕДНА „МАЛКА” ОБЩИНА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ С КАЧЕСТВЕН ДОКЛАД ПО ВЪТРЕШЕН ОДИТ

Тази „малка община” /с бюджет под 5 млн.лв. / е община Крушари, в която съгласно Закона за вътрешния одит в публичния сектор дейността по вътрешен одит се осъществява  от 1 одитор. В Консолидирания годишен доклад за вътрешния контрол в публичния сектор за 2007г. Министерство на финансите отчита като един от най-добрите доклади и този на Община Крушари /като подрежда общините по азбучен ред/. Визираният доклад е публикуван на електронната страница на Министерство на финансите<Контрол и одит < Информационна система за финансово управление и контрол и вътрешен одит в публичния сектор<Документи< Методология< Общи.
 За 2007 година от вътрешният одитор в община Крушари- Любка Гетева са извършени 5 на брой ангажимента за даване на увереност и 2 консултански такива. Одитните ангажименти обхващат: доставката, разходването и отчитането на хранителните продукти в двата социални дома на територията на общината; доставката разходването и отчитането на горивото за отопление в общината; администрирането на местните данъци и такси; стопанисването на строителни материали, получени при реконструкция, модернизация и обновявяне на сгради-общинска собственост; дейността по зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за зимен сезон 2007/2008 година.
 По дадените препоръки от ръководството на общината са предприети действия, целящи подобряване на контролните механизми и намаляване на риска в организацията, а по извършените консултански ангажименти са предприети действия по подобряване на процесите на управление на риска и контрола. 

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай