Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

Проверка за състоянието на общинските мери и пасища

Приключи проверката на комисията, назначена със заповед на кмета на община Крушари, която трябваше да провери подадените от кметовете на населените места в община Крушари сигнали относно състоянието на общинските мери и пасища.
Проверка за състоянието на общинските мери и пасища, снимка 1
    Община Крушари притежава 32 000 дка общински мери и пасища, които са в относително добро състояние. Близо месец продължи нарочната проверка, която трябваше да установи случаите на неправомерно владеене на общинската собственост.
Комисията, председателствана от Зекерие Мехмед – заместник–кмет по икономическите въпроси установи 30 случая, в които частни лица са разорали и засели близо 600 дка общински мери. За резултатите от проверката са съставени констативни протоколи, които предстои да бъдат връчени на нарушителите. За всеки отделен случай ще бъдат наложени максималните санкции, предвидени в както в общинската нормативна уредба, така и в националното законодателство.
Самонастаняването и владеенето без правно основание на общинските мери е грубо нарушение на действащото законодателство в контекста на течащия втора година процес на получаване на преки субсидии от земеделците и животновъдите.
На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледана информация, касаеща състоянието на общинските мери и пасища. Обмисля се и възможността списъка с имената на нарушителите да бъде изнесен на официалния сайт на община Крушари.
Към настоящия момент от общо 32 000дка общински мери и пасища, едногодишни договори за ползване са сключени за около 24 000 дка, като в общинската хазна са влезли 48 000 лв. от такси, платени за ползването на тези земеделски имоти. 
Все още съществува възможност животновъди от община Крушари да договорират и ползват за стопанската 2008г. 6 хиляди декара мери и пасища.
Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай