Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

Нова общинска комисия за закрила на детето

Нова общинска комисия за закрила на детето е сформирана със заповед на кмета на община Крушари.
Нова общинска комисия за закрила на детето, снимка 1

 В нея влизат представители на общинска администрация, дирекция „Социално подпомагане” – гр.Добрич, представители от Дома за деца с умствена изостаналост, Дневния център за деца с увреждания, както и представители на РИО на МОН, полиция, училища и детски градини на територията на община Крушари.
Общинската комисия трябва да изготви отчет за изпълнението на дейностите  по закрила на детето за 2009г. Подготвя се и нова Общинска програма за закрила на детето, която да бъде внесена на заседание на Общинския съвет в края на м.март.
Като основните приоритети в готвената програма се извежда както грижата за деца от институциите, така и дейности по превенцията на отпадане от системата на образование на деца от семейна среда, разнообразяване на формите на извънучебна заетост на децата като алтернатива на девиантно поведение сред подрастващите. Предвиждат се провеждане на кампания по „Приемна грижа”, разкриване на клубове, съвместно с Центъра за социална превенция към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Предлаганата програма ще има отворен характер, като в хода на нейното реализиране, тя ще може да бъде допълвана с актуални мерки и дейности  

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай