Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

След едногодишно прекъсване фолклорния събор край манастира „Свети пророк Илия“ ще се проведе за 24-ти път

След едногодишно прекъсване фолклорния събор край манастира „Свети пророк Илия“ ще се проведе за 24-ти път, снимка 1

На 31 юли в местността Текето край манастира „Свети  пророк Илия“ ще се проведе двадесет и четвъртото издание на Регионалния фолклорен събор „Текето 2021“. Надпяванията и надиграванията събират в дните около Илинден певчески групи, танцови състави, индивидуални изпълнители  певци и свирачи от цяла Североизточна България.

Община Крушари кани всички пазители и изпълнители на традиционен български фолклор да се включат в празника на песента и танца. Регионалният събор е с конкурсен характер, като изпълненията на групите и индивидуалните участници ще се оценяват от професионално жури. Най-добре представилите се състави и участници ще бъдат отличени с грамоти, статуетки и предметни и парични награди. Предвидена е и специална награда на кмета на община Крушари за колектив  с принос в съхранението и популяризирането на българския фолклор.

Тазгодишното издание ще се реализира съвместно с Местната инициативна група „Тервел – Крушари“ като част от Празник на местната инициатива Тервел – Крушари – „Палитра от традиции и европейско бъдеще“.

След приключване на конкурсната програма, гостите на събора ще се насладят и забавляват с фолклорна програма на гост-изпълнителя Нелина.

Предварително обявеното начало на събора е 13 часа, но при получаване на по-голям брой заявки организаторите си запазват правото да променят началния час. Всички участници ще бъдат уведомени лично в случай на промени.

Заявки за участие могат да се подават на електронните адрес на община Крушари и народното читалище в с. Крушари, по пощата или на телефона на общинска администрация. Такса за участие не се събира, няма ограничения във възрастовия състав на участниците.

Пълният регламент можете да разгледате тук, аформа на заявка можете да изтеглите оттук.

Снимки от предишни издания на фолклорния събор можете да разгледате тук.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай