Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КРУШАРИ ДОБРИ СТЕФАНОВ

КМЕТЪТ  НА ОБЩИНА КРУШАРИ ДОБРИ СТЕФАНОВ, снимка 1

        КМЕТЪТ  НА ОБЩИНА КРУШАРИ ДОБРИ СТЕФАНОВ  върна в Общинския съвет за ново разглеждане приетото от общинските съветници решение  за определяне на месечното им възнаграждение.
      В мотивите  на кмета се посочва, че приетото решение, с което се определя  индивидуално  месечно възнаграждение в размер на 40% от средната брутна заплата в общинска администрация за съответния месец е незаконосъобразно, тъй като е в противоречие с изготвения и внесен в местния парламент Сборен бюджет на община Крушари за 2014г. Годишният бюджет за издръжка на Общинския съвет надвишават податните възможности на Общината, тъй като изплащането на тези възнаграждения зависи от постъпленията в дейност „Местни приходи”.
       Длъжността „общински съветник” съгласно чл.33, ал.1 от ЗМСМА е изборна, като във всички свои действия той следва да се ръководи от интересите на гражданите и да работи за тяхното благополучие. Увеличението на месечното възнаграждение  не е продиктувано от правата, нито от задълженията му, регламентирани в чл.33 и чл.36 от ЗМСМА, още по-малко са свързани с благополучието на населението в Общината. Това е една правна възможност, а не задължение за всеки Общински съвет, като законодателят е оставил на неговата морална преценка определяне размера на възнаграждението.
      Атакува се и целесъобразността на взетото решение, тъй като в тази икономически несигурна обстановка, когато на преден план трябва да бъде оцеляването на Общината, нелогично е да се иска увеличение на възнаграждението, чийто годишен размер за всички общински съветници заедно, е съпоставим  с размера, който Общината отделя за капиталови разходи за пътища.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай